Purmerendse Scholengroep zoekt leden Raad van Toezicht

Purmerendse Scholengroep zoekt leden Raad van Toezicht

Zij zoeken twee nieuwe leden voor de raad van toezicht. Het eerste lid heeft als profiel: ‘Bewaken en borgen belangen van het regionaal bedrijfsleven’. Het tweede lid heeft als profiel: ‘Bewaken en borgen belangen van het openbaar onderwijs’.

Functieomschrijving

De huidige raad van toezicht geldt als betrokken en gekwalificeerd. De leden vormen een goed werkend team, weten elkaar makkelijk te vinden en delen met elkaar én met het College van Bestuur (CvB) hun visie op beleid en strategie, onderliggende waarden en relevante ontwikkelingen. De RvT ziet zich in het debat met het CvB vooral als inspirator en uitdager, die hecht aan een scherp, inhoudelijk debat, vanuit een positief kritische houding. De leden zijn complementair aan elkaar teneinde een scherp debat te kunnen voeren.

Functie-eisen

Kandidaat lid; Bewaken en borgen belangen van het regionaal bedrijfsleven:

* Is in staat het organisatiebelang te behartigen met oog voor de belangen van het bedrijfsleven;* Heeft kennis van de ondernemersnetwerken uit de omgeving Waterland en is in staat de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven, inclusief arbeidsmarkt, te volgen;* Bij voorkeur woonachtig in de regio Waterland.

Kandidaat lid; Bewaken en borgen belangen van het openbaar onderwijs:

* Heeft kennis van het openbaar onderwijs en is in staat de ontwikkelingen in het openbaar onderwijs vanuit dat perspectief te volgen;* Is in staat de kernwaarden van het openbaar onderwijs te onderschrijven;* Is in staat het organisatiebelang te behartigen met oog voor de belangen van het openbaar onderwijs.

In verband met de opgaven waar de PSG in de komende jaren voor staat, en het gewenste palet aan vaardigheden en expertise van de raad, wordt er nadrukkelijk gezocht naar kandidaten die:

* Juridische kennis combineren met kennis van non-profit organisaties* Een gedegen financiële achtergrond hebben met ervaring in project- en bouwmanagement, aanbestedingen, brede bedrijfsvoering processen

Organisatie

De Purmerendse ScholenGroep (PSG) bestaat uit zeven scholen. Deze scholen verzorgen een breed aanbod in opleidingen en leerwegen in het voortgezet onderwijs voor de regio Waterland. Onze scholen bieden naar grondslag openbaar of bijzonder onderwijs en hanteren elk een uiteenlopende pedagogisch-didactische aanpak. Deze diversiteit geeft ouders en leerlingen de mogelijkheid tot kiezen en geeft onze scholen de mogelijkheid om leerlingen maatwerk aan te bieden.

Meer informatie

Een volledig overzicht van alle informatie kunt u vinden in de profielschets.

Als één van de vacatures u aanspreekt en u zichzelf in één van de profielen herkent, horen zij graag van u.

Stuur uw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 19 mei 2023 naar raadvantoezicht@psg.nl

Mocht u vragen hebben over de vacatures, dan kunt u contact opnemen met Simone Kröner-Roos, voorzitter Raad van Toezicht via 06-40170574 of raadvantoezicht@psg.nl

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code