Werkgroep bedrijventerreinen

PRO: Industrie & bedrijven
Purmerend en Beemster kent industrie en veel variëteit in ondernemingen. Al vanaf de oorsprong is Purmerend en omgeving sterk in het uitvoeren van ambachten. Hedendaags vindt er veel bedrijfsontwikkeling plaats op het gebied van ICT en communicatie. Purmerend en Beemster zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer en liggen op een steenworp afstand van Amsterdam. Mede daarom kiezen bedrijven Purmerend en Beemster strategisch als uitvalsbasis. Gemeente Purmerend en Beemster, en ondernemers uit de regio, hebben op basis van een gezamenlijk visiedocument een aantal initiatieven ontplooit waarmee zij zich kunnen onderscheiden op het gebied van ICT, duurzaamheid, mobiliteit.

De PRO: levert bij visieontwikkeling een belangrijke bijdrage en is ook zichtbaar op andere vlakken passend bij de vier pijlers.

Kennis- en ervaringsoverdracht door middel van het organiseren van minicongressen en kennissessies over:
– Duurzaamheid
– Bedrijfsvoering; wet- en regelgeving, bedrijfsoptimalisatie etc.
– Bedrijfsopvolging

Belangenbehartiging en gesprekspartner over ontwikkeling en beleid van de industriegebieden in Purmerend en Beemster.
Visie en inbreng over:
– Circulaire bouw en maak
– Ontwikkelingen rondom H20, het platform voor Developing the Next Generation through gaming, eSports en creative tech
– Economische visie 2040 gemeente Purmerend
– Aansluiten in gesprekken met VOWA en andere ondernemingsverenigingen.

Tevens beheert deze commissie de GroepsApp werkgroep bedrijven terreinen De Koog en Baanstee.

De buurtwhatsapp WGB (werkgroep bedrijventerreinen De Koog en Baanstee) is in het leven geroepen om actuele calamiteiten, die 112 waardig zijn, te melden via de Whatsappgroep op je telefoon. Op deze manier kunnen eventuele daders sneller opgepakt worden, want hoe meer mensen uitkijken, en elkaar op de hoogte houden, hoe beter.

De buurtwhatsapp is NIET bedoeld om calamiteiten die al enige uren/dagen geleden gebeurd zijn te melden. Op deze manier hopen we dat de app alleen gebruikt wordt voor 112 waardige actuele calamiteiten en het geen chatgroep gaat worden.
Besef dat elk bericht wat je in de groep plaatst, door een groot aantal personen gelezen wordt en niet iedereen zit te wachten op berichten van meldingen die al enkele dagen oud zijn.

Aanmelden voor deze GroepsApp kan via het secretariaat van de PRO.

Elke werkgroep heeft een voorzitter en er is altijd een bestuurslid vertegenwoordigd, naast de werkgroepleden zijn ook de Gemeente Purmerend (bedrijvencoördinator), de Politie en Wijkbeheer vertegenwoordigd.

Contact to Listing Owner

Captcha Code