Hegron Cosmetics krijgt zilveren certificaat voor duurzaamheidsprestatie

Hegron Cosmetics krijgt zilveren certificaat voor duurzaamheidsprestatie

Het in Purmerend gevestigde bedrijf Hegron Cosmetics kreeg recent van EcoVadis een zilveren medaille met certificaat uitgereikt als erkenning voor de geleverde duurzaamheidsprestatie. Het betekent dat Hegron is doorgedrongen tot de top behoort van de EcoVadis Corporate Social Responsibility (CSR) -beoordeling 2021. De beoordeling wordt uitgevoerd onder toonaangevende cosmeticafabrikanten wereldwijd.

Het onafhankelijke beoordelingsplatform EcoVadis evalueert hoe goed een bedrijf het doet volgens de principes van MVO in haar bedrijfs- en managementsystemen. Het onderzoekt categorieën, waaronder milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen en beoordeelt de

prestaties van bedrijven in meerdere sectoren.

EcoVadis heeft meer dan 75.000 bedrijven in 160 landen in meer dan 200 verschillende industrieën beoordeeld op transparantie en wederzijds vertrouwen in het bevorderen van handelsbetrekkingen.

Jeroen Rijvordt, van de afdeling communicatie van Hegron Cosmetics: “Toonaangevende cosmeticabedrijven als L’oreal, LVMH en Clarins worden beoordeeld door Ecovadis. En van de koplopers zijn en wereldwijd een van de beste presteerders natuurlijk geweldig.”

De ambities en verantwoordelijkheid van het Purmerendse bedrijf houden niet op bij deze beoordeling. “Als particulier familiebedrijf hecht Hegron Cosmetics veel belang aan succesvol en duurzaam ondernemen. Verantwoordelijke acties en duurzame oplossingen spelen hierbij een essentiële rol. Deze onderscheiding bevestigt dat we op de op de goede weg zijn met onze duurzaamheidsverklaring en is ook een stimulans om onze prestaties nog meer te verbeteren”, aldus Rijvordt.

Dit jaar heeft Hegron 1.200 extra zonnepanelen op de daken laten leggen om de Co2-voetafdruk verder te verkleinen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code