Een eierwekker op tafel is het nieuwe normaal in de horeca

Een eierwekker op tafel is het nieuwe normaal in de horeca

Ondanks dat Jeroen de Wolf (uitbater van Theatercafé de Purmaryn) van alle overheidstegemoetkomingen gebruik kon maken moest zijn team toch inkrimpen van vijfentwintig naar vier medewerkers (inclusief Jeroen en zijn vrouw Yvette). Sommige medewerkers werkten al jaren bij hen in het Theatercafé de Purmaryn, maar moesten noodgedwongen op zoek naar een andere baan. “De gemeente en het theater zijn zeer toeschietelijk geweest, maar wanneer je maanden dicht moet, is het ondanks alle tegemoetkomingen toch een pittige klus”, vertelt Jeroen.

Het Theatercafé was sinds maart net weer twee weken geopend en moest op 29 september opnieuw de deuren sluiten. En dat doet pijn:

“Wij draaiden volledig Coronaproof, daarvoor kregen we veel complimenten van onze bezoekers. Van mensen die blij waren eindelijk weer eens een avondje naar het theater te kunnen gaan, die toe waren aan een verzetje. Maar het mocht niet zo zijn”, betreurt Jeroen de Wolf.

Jeroen die vanaf zijn jonge jaren al in de horeca werkt vindt er het zijne van. Naast eigenaar van het Theatercafé is hij ook mede-eigenaar van Eetcafé Jo en Co op de Koemarkt. Daar hebben ze door het goede weer en ook door de uitbreiding van de terrassen toch een redelijk seizoen kunnen draaien. Hiervoor is Jeroen de gemeente ook zeer erkentelijk, maar zwarte cijfers zijn hier helaas ook nog niet aan de orde. Alleen wat er nu gebeurt en gevraagd wordt van de horecaondernemers druist geheel tegen zijn gevoel in. “Het is ons vak om de gasten een heerlijke en onbezorgde avond uit te bezorgen, niet om een eierwekker op tafel te zetten en ze vervolgens om 22 uur de deur uit te bonjouren. We zouden overigens ook wel met een uiterst slim virus te maken hebben als het kan klokkijken”, grapt de ondernemer.

Maar grappig is het allerminst: ”De maatregelen zijn willekeurig en halfslachtig. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, vindt de Wolf.

Toch blijft Jeroen genieten van het werken in de horeca: “Het voelt niet als werken, ook al maak ik soms weken van 80 uur of meer. Geen dag is hetzelfde in het Theatercafé, we werken normaliter dagelijks met een ander draaiboek, afhankelijk van het soort voorstelling of activiteit. En wanneer ik het oude kroeggevoel mis, dan ga ik om de hoek een drankje doen bij mijn broer en kijken hoe de jeugd van nu zich vermaakt in Café Aad de Wolf.”

#wijzijnpro

Share this post

Comment (1)

  • Daniel Reply

    Goed stuk Jeroen

    10 oktober 2020 at 13:09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code