Nieuw PRO: lid Flipsen Finesse Accountancy

Nieuw PRO: lid Flipsen Finesse Accountancy

Mijn naam is Petra Flipsen, en ik ben AA-accountant. Mijn onderneming is gestart op 1 april 1993, dus ik kan het 30-jarig bestaan met een ferme pennenstreek afvinken. Momenteel is mijn kantoor gevestigd in Wormerveer, industrieterrein Noorderveld. Mijn werkterrein is het midden- en kleinbedrijf in de regio Zaanstreek Waterland. Als ik mijzelf zou moeten typeren dan weet ik dat een post-it memo met de term “allround” zeker past en dat ik van alle markten thuis ben. En dat past dan weer bij Purmerend Markstad.

Purmerend is mijn geboorteplaats. Aan de voet van het stadhuis ben ik opgegroeid. Als het marktdag was, kregen we van onze ouders altijd een “dinsdagdubbeltje” wat we steevast bij de bakker op de Oude Vismarkt omzetten in snoepgoed. En om de pot weer aan te vullen gingen we na 12.00 uur in de schoolpauze bijvoorbeeld onderbroeken vouwen bij een kraam op de Kaasmarkt, want de hele santenkraam moest natuurlijk ook weer netjes in de aanhanger of auto. Er was altijd wel wat te verdienen!

Mijn ouders, Chris van Braam en To Berkhout, woonden allereerst in de Peperstraat, in het achterhuis, boven de garage van vrachtrijder Molenaar (later het pand van Dekkers, de kachelsmid). Met twee kindertjes Van Braam nam het gezin hierna intrek in een van de kerkhuisjes (1 deur en 1 raam breed) in de Kerksteeg. Daar kwam een broertje en ik erbij. Toen de bedjes niet meer op de overloop pasten, verhuisden we naar Weerwal 6, boven café De Roemer. Vervolgens, te voet, zijn we verhuisd naar Weerwal 13, het pand met de zwaan. Dit pand werd bewoond door drie gezinnen. Midden in die laatste verhuizing in 1974 raakte mijn vader als slachtoffer betrokken bij het ongeluk tijdens de bouw van het A7 viaduct, het instorten van de pijler aan het eind van de Neckerstraat. En dat is dan weer een bruggetje naar het heden. Momenteel, 50 jaar later, is dit traject van de A7 weer volop in het nieuws, maar nu i.v.m. onderhoudswerkzaamheden. Het worden spannende tijden en ik ben benieuwd naar de impact op het bedrijfsleven.

Ik sluit me graag bij de PRO aan om alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Meer informatie over mijn kantoor: www.flipsenfinesse.nl

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code