Baken 5 en Hesseling Vlees, Ondernemers van het Jaar 2023

Baken 5 en Hesseling Vlees, Ondernemers van het Jaar 2023

Tijdens het jaarlijkse PRO: Nieuwjaarsfeest op vrijdag 12 januari jl. in Theater de Purmaryn werd onder grote belangstelling bekend gemaakt dat Hesseling Vlees in de categorie groot en Baken 5 in de categorie klein de PRO: Ondernemersprijs van het Jaar 2023 hebben gewonnen. Zij kregen de prijs overhandigd van de voorzitter van de jury, Marco Dekker. De andere genomineerden waren P.C. Roet Transport en Sterq (groot) en Custom Dreams en Architectenbureau Ruben Wennekers.

Traditiegetrouw werd de avond afgetrapt met een mooie film van Wim Doets waarin PRO: voorzitter Henry Wassink een bezoek brengt aan de genomineerde bedrijven. Zo kon het publiek ook nader kennismaken met de andere genomineerden, Custom Dreams, PC Roet Transport, SterQ, Architectenbureau Ruben Wennekers en de mensen erachter.

Het officiële gedeelte van de avond  en het bekendmaken van de winnaars lag wederom in handen van Piet Hein Debets die daar op zijn geheel eigen manier weer een prettige conference van maakte. Wel was er voor de gelegenheid een leuk één-tweetje gemaakt met de ondernemerstallkshow NV Purmerend. Host Jaap Sluis die een aantal keer per jaar deze talkshow in De Purmaryn leidt ging dit keer achter de tafel in gesprek met de twee PRO-voorzitters Henry Wassink en Hans Preeker over wat de PRO: betekent voor de leden. Ook schoven na de bekendmaking en de prijsuitreiking door Marco Dekker van PRO: de twee prijswinnaars bij hem aan tafel voor een mooi gesprek.

Hesseling Vlees

In de goed onderbouwde juryrapporten wordt duidelijk waarom Hesseling Vlees en Baken 5 terechte winnaars zijn. Hesseling Vlees, gevestigd op de Baanstee, is een ambachtelijk bedrijf dat kwaliteit koppelt aan duurzaamheid. Dat zorgt ervoor dat zij in de horeca niet de minsten als klant hebben. Barry van leeuwen en zijn echtgenote Sabine namen tien jaar geleden Hesseling Vlees over, na zes generaties Hesseling (sinds 1786!).  Een goed lopend bedrijf dat zij ook in de kort daarop volgende coronacrisis overeind wisten te houden. Ze wisten echter niet alleen te overleven maar ook daarna weer de groei op te pakken, verder investerend in kwaliteit en duurzaamheid.

Baken 5

Streven naar vitale werknemers die zorgen voor een vitale onderneming. Dat was kort gezegd het doel dat Ron Kamps en Martin van Houts voor ogen hadden toen zij in 2002 besloten om een eigen onderneming – Baken 5 Verzuimbeheersers – te starten. Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal en bij Baken 5 vindt men dat je daar dus zuinig op moet zijn. Als werknemer én als mens word je vitaler wanneer je gelukkig en gezond bent. De corebusiness beperkt zich niet tot verzuimbegeleiding, de focus staat met name op het pro actief voorkomen van verzuim. Waarin de medewerker als mens centraal staat en Baken 5 het bedrijf en de organisatiecultuur optimaal heeft leren kennen. Dat de aanpak van Baken 5 werkt blijkt wel uit het grote en diverse klantenbestand en de nauwe samenwerking met specialisten, veel daarvan aanwezig op de locatie op de Wilhelminalaan te Purmerend.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code