Categories: Nieuws

Nieuw PRO: lid Boekhandel Het Leesteken

Wij zijn Stefanie en Henk Schulte, eigenaren van Boekhandel Het Leesteken. Reeds 10 jaar werkt Stefanie bij het Leesteken en drieeneenhalf jaar geleden, vlak voor Covid uitbrak, hebben wij Het Leesteken overgenomen van Wouter van Waardt.
Reden was onze passie voor boeken gevolg geven in eigenaarschap en tegelijkertijd het belang voortzetten om een goede boekhandel met kennis voor Purmerend en omgeving te behouden.
Wij zijn werkzaam geweest in het communicatievak. Ik, Henk, heb bijna 30 jaar buro’s gehad in marktonderzoek en de laatste jaren ook in het reclamevak en consultancy. Inmiddels heb ik daar afstand van genomen en focus me nu op de Boekhandel en het voorzitterschap van de BIZ Binnenstad.
Stefanie heeft een groot en zeer stevig netwerk in het boekenvak. Haar kennis is een jarenlange opgebouwde deskundigheid: jurylid geweest bij en samenwerkingen met diverse (literaire) instanties en een vraag en adviesbaak voor de scholen in Purmerend bij bijvoorbeeld samenstellen Bibliotheken en leesadvies.
Samen zijn we dagelijks in de winkel en voorzien we onze klanten van advies en een ‘goed’ gesprek. Eigenlijk is de bedrijfsvoering van Het Leesteken een duo-actie: samen zijn we verantwoordelijk voor de winkelvisie, bepalen we het inkoopbeleid en de winkelinrichting, en geven we invullen aan ons marketing- ene communicatiestrategie.
We voelen ons een onderdeel van het culturele hart van Purmerend en omgeving. We hebben al jarenlang fijne samenwerkingen met o.a. De Purmaryn en De Wereldwinkel en organiseren ook in onze winkel veel lezingen en signeersessies.Stefanie en ik zijn van mening dat een gezonde binnenstad een economisch en culturele toekomstbestendige binnenstad is. We willen daar niet alleen een onderdeel van zijn maar ook in tijd en aandacht aan bijdragen.
Een boekhandel is in veel steden een verzamelplaats van mensen, jong en oud, en van vele herkomsten. Dat zien we ook in onze winkel en dat streven we ook bewust na. we willen een gezellige ontmoetingsplaats zijn met  kennis en aandacht voor klanten. Daarin willen we ons ook sterk onderscheiden: geen boekenschuivers, maar adviseurs voor leestijd. Daarom beperken we ons assortiment ook tot boeken en onze passie. Alleen maar ‘blurring’ daar waar het boeken of onze passie betreft. Dat is ook ons doel voor de toekomst: Het Leesteken voortzetten zoals we het nu neerzetten, ook nadat wij een stapje terug hebben gedaan als de tijd daarom vraagt.
PRO Communicatie

Recent Posts

Inspiratiesessie van de Sectortafel Techniek

Als PRO: zijn wij enthousiast over de gezamelijke inspanningen om onderwijs en ondernemers dichter bij…

3 weken ago

GEEN PRO: Biznizbar in mei

Beste PRO: leden, Met spijt moeten we jullie informeren dat er komende maand GEEN Biznizbar…

4 weken ago

Nieuw PRO: lid Qraphy

Wij zijn Jack Croes, Robin Timman en Mark Edens, en samen zijn wij sinds 2021…

1 maand ago

PRO: PubQuiz, donderdag 18 april 2024

Deze avond draait om sport, muziek, politiek en geschiedenis. Benieuwd wie van je mede PRO:-leden…

1 maand ago

PRO: Biznizbar donderdag 04 april 2024

Op donderdag 04 april a.s. is er weer een PRO: Biznizbar. We zien jullie graag…

2 maanden ago

Planning werkzaamheden brug A7

De eerst voorbereidende werkzaamheden voor het project starten in de avond- en nacht van 4…

2 maanden ago