Gasten worden vrienden bij de Bonte Koe

De Bonte Koe is al sinds jaar en dag het stamcafé voor de maandelijkse Biznizbar van de PRO. Eén van de PRO leden is gastheer van deze netwerkborrel en Linda presenteert dan, met haar scherpe humor, het bier van de maandwaarna er geproefd mag worden.  

De Bonte Koe is ook een vertrouwde plek voor veel Purmerenders. Een gezellig praatje, een wijntje of biertje, een hapje eten, een feestje geven of een samenzijn na het afscheid van een dierbare zijn redenen om in het biercafé te vertoeven. “Er zijn gasten die zelf aangeven dat zij willen dat hun nabestaanden in De Bonte Koe bij elkaar komen als zijzelf overlijden”, vertelt Linda. “Dat vind ik één van de mooiste dingen die ik kan betekenen voor onze gasten. Het voelt voor velen als een huiskamer en veilige plek waar je elkaar kunt vertrouwen.” 

Voor Linda, die samen met haar man Huub eigenaar is van de Bonte Koe is het vanzelfsprekend dat zij de gasten behandelt, zoals zij zelf behandeld zou willen worden. “Daardoor komen veel mensen weer terug. Wij zijn een oud bruin (eet)café waar hygiëne hoog in het vaandel staat. Naast gastvrijheid en klantvriendelijkheid natuurlijk”, vertelt zij. Op 22 april 2004 zijn Huub en Linda eigenaar geworden van de Bonte Koe en zijn dit dus al bijna 17 jaar. Daarnaast zijn Huub en Linda dit jaar 27 jaar getrouwd. “Daar ben ik best trots op”, stelt Linda. 

In deze gekke lastige tijd, kijkt Linda niet heel ver vooruit. Huub en Linda zien het runnen van hun eetcafé niet als werken. “Anders hou je dit niet vol”, lacht Linda. “Het is een ‘way of life’. Ons sociale leven vindt plaats in De Bonte Koe. Zij praten met hun zoon Boy (27)die sinds kort ook fulltime in de zaak werkt, wel over de toekomst. Hun dochter Vanity (31) helpt bij grote evenementen. 

Nu de Corona maatregelen weer zijn aangescherpt, richten Huub en Linda zich op de afhaalproducten. “Ik heb het geluk dat koken mijn hobby is en dat mijn ouders een slagerij hadden”, zegt Linda. “Het eten kan gecombineerd worden met bier- of wijnpakketten. Wij missen dit jaar evenementen als de Tap 100, het Bockbierfestival en de Oktoberfeste, maar kunnen in kleiner verband (wanneer er weer versoepelingen komen) wel proeverijen geven van bier, whisky, rum of wijn. We roeien met de riemen die wij hebben. Juist nu is een ondernemersvereniging als de PRO belangrijk; men weet elkaar te vinden en helpt elkaar”, aldus de onderneemster.  

“Een van ons is altijd aanwezig, Huub, Boy of ik. Dat is onze kracht. Maar soms ook een soort van ongemak. Als wij ’s morgens wakker worden, vragen we niet aan elkaar of we lekker geslapen hebben maar of die ene factuur wel is betaald”, grapt Linda.  

#wijzijnpro

PRO Communicatie

Recent Posts

Inspiratiesessie van de Sectortafel Techniek

Als PRO: zijn wij enthousiast over de gezamelijke inspanningen om onderwijs en ondernemers dichter bij…

1 week ago

GEEN PRO: Biznizbar in mei

Beste PRO: leden, Met spijt moeten we jullie informeren dat er komende maand GEEN Biznizbar…

1 week ago

Nieuw PRO: lid Qraphy

Wij zijn Jack Croes, Robin Timman en Mark Edens, en samen zijn wij sinds 2021…

2 weken ago

PRO: PubQuiz, donderdag 18 april 2024

Deze avond draait om sport, muziek, politiek en geschiedenis. Benieuwd wie van je mede PRO:-leden…

3 weken ago

PRO: Biznizbar donderdag 04 april 2024

Op donderdag 04 april a.s. is er weer een PRO: Biznizbar. We zien jullie graag…

2 maanden ago

Planning werkzaamheden brug A7

De eerst voorbereidende werkzaamheden voor het project starten in de avond- en nacht van 4…

2 maanden ago